14.4.11

Tα πάντα κρύβονται μέσα μας. Όλες οι απαντήσεις σε κάθε ερώτημα είναι θαμμένες στην ψυχή μας. Θα τις βρούμε μόνο αν ψάξουμε καλά και βαθιά στον εαυτό μας και στον χρόνο.. Δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται πολλή υπομονή, θέληση και προσπάθεια. Οτιδήποτε αξίζει είναι δύσκολο. Τα πιο έντονα και αληθινά συναισθήματα είναι δύσκολα όταν τα νιώθεις όπως και για να τα νιώσεις είναι δύσκολο. Το κάθε τι έχει και το τίμημα του.Η ζωή δεν είναι τίποτα άλλο παρά στιγμές, εμπειρίες και συναισθήματα. Όμως διαρκεί ελάχιστα. Και μετά το απόλυτο άγνωστο για το οποίο δεν γνωρίζουμε τίποτα ούτε μπορούμε να το επηρεάσουμε. Η ζωή μας όμως επηρεάζεται από εμάς είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα. Όλες μας οι επιλογές διαμορφώνουν εμάς και τον χαρακτήρα μας. Έχουμε την δυνατότητα να την κάνουμε όμορφη και ταυτόχρονα έχουμε την δυνατότητα να την κάνουμε άσχημη.
Η ζωή είναι ένας πίνακας. Ο καθένας έχει τον δικό του μοναδικό πίνακα. Και πάνω σε αυτόν ζωγραφίζει. Σκιαγραφεί φιγούρες, διαμορφώνει τοπία και τον γεμίζει με χρώματα της αρεσκείας του. Μπορεί κάποια κομμάτια του πίνακα μας να έχουν καθοριστεί και να μην μπορούμε να τα σβήσουμε ή να τα διορθώσουμε. Μπορούμε όμως να τα δεχτούμε και να πάρουμε ώθηση έτσι ώστε να κάνουμε άλλα κομμάτια, διαφορετικά και όμορφα, γεμάτα ζωή και χρώμα. Επειδή κάποια κομμάτια είναι άσχημα δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να προσκολλούμαστε σε αυτά και να μας γίνονται εμπόδια να ζωγραφίσουμε κάτι άλλο. Όλοι έχουμε κάνει λάθη στους πίνακες μας. Όλοι έχουμε σκοτεινές φιγούρες που αντικατοπτρίζουν κενά, άμορφα και άψυχα συναισθήματα και σκέψεις. Αλλά τι? Θα γεμίσουμε τον μοναδικό και ξεχωριστό πίνακα της ζωής μας με τέτοιες εικόνες ? Όχι. Θα ζωγραφίσουμε άλλες με αισιοδοξία και χρώμα.
Εδώ είναι το τρυπάκι και το όλο το ζήτημα. Όλοι οι άνθρωποι κρύβουν ανασφάλειες. Αυτό είναι το μόνο δεδομένο. Μπορεί μερικοί να μην το παραδέχονται και άλλοι να μην το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα. Όμως η κάθε ψυχή έχει τα αδύναμα σημεία της. Αυτά τα σημεία είναι σαν ζωντανοί οργανισμοί. Γεννιούνται μαζί μας, μεγαλώνουν και αναπτύσσονται με εμάς με αποτέλεσμα να γίνονται όλο και μεγαλύτερα και να μην αφήνουν χώρο για όλα τα υπόλοιπα υπέροχα πράγματα που κρύβει μια ψυχή, τα οποία γίνονται σιγά σιγά μυστικά που δύσκολα απελευθερώνονται από τα δεσμά του κελιού τους. Αυτό όμως γίνεται μονάχα όταν το αφήσεις ΕΣΥ. Γιατί εσύ είσαι αυτός που αποφασίζεις για εσένα και για το τι θα ζωγραφίσεις στον πίνακα της ζωής σου. Όλες οι επιλογές είναι μπροστά σου και από εκεί και πέρα εσύ αποφαζίσεις τι θες.
Θες να δώσεις χώρο, άνεση και ελευθερία σε αυτά τα ψεγάδια να τρώνε την ζωή σου και να γεμίζουν τον πίνακα σου με μαύρες, άσχημες και άμορφες μουντζούρες? Μπορείς να το κάνεις και είναι ο πιο εύκολος δρόμος διότι δέχεσαι παθητικά αυτή την κατάσταση κρατώντας μια ουδέτερη και άβουλη στάση.
Μήπως όμως θες να διώξεις αυτά τα ψεγάδια που σε εμποδίζουν να ζήσεις και να απελευθερωθείς από την ψυχική φυλακή που σου προσφέρουν? Τότε κάντο. Πολέμησε τα. Δείξε ότι μπορείς για εσένα γιατί θες να ζήσεις, να γευτείς, να μυρίσεις, να νιώσεις την όμορφη και ξέγνοιαστη πλευρά της ζωής.  Αυτό είναι το δύσκολο μονοπάτι όμως.. Έχει ανηφόρες, όχι κατηφόρες όπως το άλλο μονοπάτι. Θα κουραστείς, θα πονέσεις, θα ιδρώσεις.. Δεν θα τα παρατήσεις όμως γιατί στο τέλος αυτού του δρόμου κρύβεται η ψυχική σου απελευθέρωση. Δεν πιστεύεις ότι αξίζει?
Η επιλογή είναι καθαρά δική σου. Εσύ αποφασίζεις για την ζωή σου και τα άτομα που θα σε περιβάλλουν. Η επιλογή αυτών των ανθρώπων είναι ιδιαίτερα σημαντική. Ανάλογα με τον περίγυρο σου θα κινηθείς και εσύ. Επηρεάζεσαι είτε το θες, είτε όχι. Οι ιδανικές μορφές στην ζωή μας θα είναι αυτές που αποτελούνται από ειλικρίνεια και αγάπη. Αυτές που θα προσφέρουν στοργή, κατανόηση και θα είναι δίπλα σου να σου σταθούν σε όλες τις χαρές και τις λύπες, σε ότι περνάς. Αυτές που θα σε σέβονται σαν προσωπικότητα, θα σε υπολογίζουν και θα σε φροντίζουν. Με αυτούς τους ανθρώπους έχεις την ευκαιρία να εξελιχθείς και εσύ. Μόνο με αυτούς. Όλοι οι υπόλοιποι προσφέρουν στιγμιαίες απολαύσεις και ψευδαισθήσεις ικανοποίησης και ολοκλήρωσης. Λίγοι ανήκουν σε αυτήν ξεχωριστή κατηγορία ατόμων που μπορούν και θέλουν να σου προσφέρουν απλόχερα ΑΓΑΠΗ. Γιατί αυτό είναι η πραγματική και αγνή αγάπη. Την έχουμε όλοι ανάγκη μέσα μας και δεν μπορούμε χωρίς αυτήν. Για αυτόν τον λόγο να την εκτιμάμε, να την φροντίζουμε, να μην την καταστρέφουμε και να την κρατάμε όσο το δυνατόν πιο κοντά μας διότι είναι σπάνια και μοναδική :)

Δεν υπάρχουν σχόλια: